Lydfiler

Her vil vi legge ut lydfiler som kan være en hjelp i hverdagen. En stemme som når ut til dem som løper rådløst rundt i eget sinn, uten å finne fram i natten. Lyden av håp. Lyden av trygghet. Kanskje du kan finne litt trøst og anerkjennelse i disse tonene. Musikken og stemmene som strekker seg ut. Til deg.

Hva vet du om meg?

Da jeg gikk på ungdomsskolen hadde jeg en lærer som jeg den gangen trodde at var et monster. Fordi hun så meg og forsto at jeg hadde det vanskelig. Det syntes jeg naturligvis var kjempe-skummelt, derfor skapte jeg henne om til et monster i mitt bisarre univers. Hun kunne lese tankene mine og jeg forsøkte desperat å holde henne unna. Men hun gav seg ikke og en dag fikk hun meg til å forstå at hun bare ville godt. Så jeg gjorde noe jeg hadde lovet meg selv å ikke gjøre. Jeg valgte å stole på henne. En voksen. Nå jobber hun ikke som lærer mer. Hun er musikk- og historieutdannet skuespiller, scenekunstner og forfatter. Hun lager blant annet musikk og utgjør halvparten av duoen Coleminkai som beskrives som «musikk for et roligere hjerte». Hun betyr noe helt spesielt for meg og mens jeg har gått min vei mot en mer harmonisk hverdag, har hun støttet meg og holdt meg oppreist med lydfiler underveis. Lydfiler som har inspirert meg til denne Audio-siden. Lydfiler om håp, drager til unnsetning og støtte. En veiviser i mørket. Randi «Monster» Mossing, som slettes ikke var et monster. «Et snilt monster da», hadde jeg sagt. Jeg ønsker å dele hennes stemme med dere. Her har Randi gitt oss en tekst med hennes stemme: «Hva vet du om meg?»

http://www.randimossing.no/

Indre verden

Veien mot et mer samlet «jeg» går for mange via indre samarbeid. I min jobb mot målet om en mer harmonisk hverdag, har jeg skapt en indre verden hvor jeg har plassert ulike andeler av meg og gjort det mulig å skape et nettverk og et samarbeid imellom oss. Flere jeg har snakket med har sin indre verden som bidrar til å skape en større forståelse for hvem de er. Noen beskriver å ha en hage, en borg, en skog, et univers, et hus. Selv har jeg en skog. La meg ta deg med på en reise inn dit:

Skrevet og lest av Ida.
Høvdingen, Vikingen og Reven er i virkeligheten tre hjelpere her ute i verden. For å gå denne veien mot et mer samlet menneske, trenger vi en god dose støtte.

Trygg plass

Mange beskriver dissosiasjon som noe skremmende, uoversiktlig og kaotisk. Noe utrygt som gjør det vanskelig å tørre å stupe uti og jobbe med. Teorien forteller oss om å skape en trygg indre plass som fungerer som et slags fristed. En trygg plass enn kan plassere seg selv eller deler av seg selv for å føle på en trygghet til å kunne gå veien videre. Her er en liten tekst om trygg plass:

Skrevet og lest av Ida.
Kart over min indre verden. Med veibeskrivelse til den trygge plassen.

Bjørnen og tornen

Dette er en historie til alle barn som liker å høre på eventyr.

Tekst av Nancy Davis, «Det var en gang…». Oversatt og gjendiktet av Åse Caspersen og Gunhild Odland
Lest av Vilde

Coleminkai

«Jeg improviserer over fire oktaver; – en for hver årstid, en for hver av himmelretningene. Jeg skriver for alle rom som trenger lys og luft, og jeg skriver for det rommet som ikke kaster skygge før vi åpner vinduene inn dit og lar vårt eget lys skrive skyggene på veggen. Håpet mitt er at noen kjenner igjen denne skrifta; skyggespråket i fasettene, speilingene i fluas øye som stirrer ut på fjellrekkene og stemmen gjennom vinduet på gløtt».

Randi Mossing
Randi Mossing utgjør halvparten av duoen Coleminkai som du kan lytte til her.

Telefon: 911 27 060
Epost: post@dissosiasjonsforum.no
Organisasjonsnummer: 928 191 184
Kontonummer: 9230 31 06873


Støtt oss gjerne på Vipps: #793396